SEAQUAL INITIATIEF: Samen voor schone oceanen

Door Sneakers van Linkkens met SEAQUAL® YARN te kopen, levert u een actieve bijdrage aan het opruimen van de oceanen. Het speciale garen is gemaakt van 100% gerecycled plastic. 10% hiervan is upcycled ocean plastics, dat is gemaakt van het afval van de oceanen van de wereld.

Een hightech stof gemaakt van zwerfvuil uit de Oceanen.

Gisteren gevaarlijk zwerfvuil op zee – vandaag hoogwaardige sneakers. SEAQUAL® YARN maakt het mogelijk: een duurzaam garen gemaakt van upcycled oceaan plastics. Hierachter zit een initiatief dat de oorlog heeft verklaard aan de vervuiling van de wereldzeeën en waarmee Linkkens Art sneakers samenwerkt.

Volgens WWF belandt jaarlijks naar schatting 4,8 tot 12,7 miljoen ton plastic afval in de oceanen. Dat is ongeveer het equivalent van een volledige vrachtwagenlading per minuut. Deze massa afval vormt niet alleen een bedreiging voor zeedieren en vernietigt de natuurlijke middelen van bestaan. Microplastics die vrijkomen bij afbraakprocessen hopen zich op in de voedselketen – met onvoorspelbare gevolgen voor de mens. Dus wat te doen Plastic afval vermijden is één ding. De andere is het inzamelen en recyclen van het bestaande zee plastic. Dit is precies waar het SEAQUAL INITIATIVE om de hoek komt kijken.

SEAQUAL INITIATIVE – gezamenlijke inspanning voor schone oceanen

Het SEAQUAL INITIATIVE is een wereldwijde gemeenschap van regio’s, vissers, onderzoekers, wetenschappers, autoriteiten en particuliere belanghebbenden. Samen werken ze aan het schoonmaken van de zeeën, rivieren en estuaria, stranden en kustlijnen. Maar dat niet alleen: van dit ogenschijnlijk nutteloze afval produceren gecertificeerde fabrikanten een hightech garen dat ongeëvenaard is op het gebied van duurzaamheid en verbruik van hulpbronnen: SEAQUAL® YARN. Linkkens Art sneakers heeft zich aangesloten bij deze wereldwijde gemeenschap en biedt steeds meer sneakers designs gemaakt van dit bijzonder duurzame materiaal te koop aan. Maar het is een lange weg van plastic afval naar Sneakers van hightech garen.

De heroverweging begint: upcycled marine plastic

Het begint allemaal met lokale vissers, lokale milieuallianties en andere particuliere actoren. Ze verzamelen al het afval dat ze vinden in de oceanen, stranden en riviermondingen. Want dat is een motto van het SEAQUAL INITIATIVE: ”We zoeken geen materialen om te recyclen, we recyclen de materialen die we vinden.” De verschillende soorten materiaal worden zorgvuldig gesorteerd door partners van het SEAQUAL INITIATIVE en ingevoerd in de recyclingcyclus. Een nieuwe en duurzame grondstof, upcycled marine plastic, wordt gemaakt van het PET-plastic deel van het totale afvalvolume. Blijkbaar nutteloos plastic afval krijgt een zinvolle bestemming.

Een tweede leven voor plastic: SEAQUAL® YARN

Upcycled marine plastic zit al in verschillende producten in de meubel industrie maar nu ook in sneakers in de vorm van SEAQUAL® YARN. Het speciale polyestergaren bestaat voor 100% uit gerecyclede materialen – enerzijds uit upcycled marine plastic, anderzijds uit PET-afval. Het bijzondere eraan: SEAQUAL® YARN doet op geen enkele manier onder voor conventioneel polyester. Het heeft alle voordelen van conventionele polyesters en voegt daar nog een paar voordelen aan toe:

1 kg SEAQUAL® YARN vermindert afval in de oceanen met ongeveer 1 kg
32% minder CO2-uitstoot in vergelijking met vergelijkbare producten
OEKO-TEX® STANDARD 100 en Global Recycle Standard gecertificeerd
Een echt hightech garen waarvan de materiaalcomponenten volledig traceerbaar en verifieerbaar zijn dankzij een DNA-tracker.

Draag ook uw steentje bij: producten gemaakt van SEAQUAL® YARN door Linkkens Art sneakers.

Linkkens art sneakers werkt samen met het SEAQUAL INITIATIVE en ondersteunt de wereldwijde strijd tegen de vervuiling van de oceanen door producten te verkopen die zijn gemaakt van gerecycled plastic uit de zee. Door producten van SEAQUAL® YARN te kopen, levert ook u een actieve bijdrage aan het opruimen van de oceanen. Want voor elke kilo gerecycled garen wordt ongeveer 1 kilo afval uit de oceanen gehaald. Linkkens Art sneakers biedt al tal van producten aan die gemaakt zijn van 100% SEAQUAL® YARN. Hieronder verschillende sneakers wij op voorraad hebben en die binnen kort in ons assortiment komen.