Samenwerking met Kunstenaar Ramon Bruin

Onlangs zijn we een toffe samenwerking gestart met kunstenaar Ramon Bruin. Samen met Ramon hebben we super gave Art Sneakers ontworpen voor zowel heren als dames met de kunst van Ramon. In dit blog lees jij meer over Ramon Bruin, zijn kunstwerken en de Art Sneakers!

Wie is Ramon Bruin?

In 1981 is Ramon geboren in Alkmaar en staat inmiddels bekend om zijn diverse stijlen binnen de kunst. Wereldwijd kreeg Ramon erkenning met zijn driedimensionale tekeningen en sindsdien vertoond en verkoopt hij zijn kunst in meer dan 70 landen!

Naast de driedimensionale tekeningen beheerst hij een enorm palet aan hedendaagse kunst stijlen, waaronder een schilderstijl die zich het best laat omschrijven als een combinatie tussen neo-expressionisme en popart. Zijn schilderijen zijn kleurrijk en hebben uiteenlopende onderwerpen die hij uitbeeldt in zijn kunst.

Kunstwerken met een verhaal

Ramon heeft vele kunstwerken en speciaal voor ons heeft hij het verhaal achter twee van zijn kunstwerken aan ons verteld! We hebben gevraagd naar het verhaal achter de kunstwerken ‘Devils Marbles’ en ‘The Inspiration Room’.

Devils Marbles is een schilderij dat op een abstracte manier het najagen van rijkdom uitbeeldt. Het stelt je eigenlijk de vraag of het wel zo leuk is om te zijn, want rijkdom is niet perse geluk. De kreeft is een verwijzing naar eten voor de rijken. Het duivels figuur is een meer het dilemma. Als rijkdom een engel op de schouder is, zit dit duiveltje op de andere schouder. Verder is het schilderij abstract met herkenbare vormen die niet perse een relatie hebben tot het hele verhaal. Het laat de kijker juist nadenken over de mogelijkheden.

ramon bruin

Het verhaal achter The Inspiration Room gaat over inspiratie. We vroegen aan Ramon hoe hij op het ontwerp is gekomen. Hij antwoordde hierop: “Ik heb daar niet altijd een antwoord op. Het komt gewoon continue bij mij in mij op. En de beste ideeën heb je soms als je op het toilet zit!”. Ramon vertelde ook dat het schilderij eigenlijk een soort absurd zelfportret is die op een toilet zit en een idee opdoet. Ramon beschrijft het schilderij als komisch met een expressionistische / pop art / graffiti stijl.

ramon bruin

De Art Sneakers

Aan het begin van onze samenwerking met Ramon Bruin waren we het er al snel over eens dat de kunstwerken ‘Devils Marbles’ en ‘The Inspiration Room’ perfect waren voor onze Art Sneakers! De opvallende kleuren en figuren komen mooi naar voren in de sneakers en zijn een echte eye-catcher voor je outfit.

art sneakers

Voor de dames Art Sneakers er gekozen om het kunstwerk ‘Devils Marbles’ te gebruiken en voor de heren Art Sneakers het kunstwerk ‘The Inspiration Room’. Verder is het bedrukte gedeelte van de sneakers gemaakt van een high tech stof van gerecycled ocean plastic van het seaqual ® initatief.

De sneakers zijn verder afgewerkt binnen en buiten met plantaardig gelooid leder, dat wil zeggen chrome vrij gelooid. Veel minder schadelijk in het productieproces, minder waterverbruik maar ook gewoon beter voor je voeten.

art sneakers

Vind jij deze sneakers nou ook zo tof en wil jij een echte eyecatcher voor onder je outfit? Bestel deze toffe sneakers dan nu via: https://linkkens.com/product-categorie/collarborations/ramonbruin/