Ons Verhaal

LINKKENS is een Nederlands schoenenmerk opgericht in 2016. Met respect voor de wereld en aandacht voor elk onderdeel van het intensieve proces van het ontwikkelen van schoenen, creëren we originele sneakers. We bieden een collectie sneakers met effen kleuren en we bieden art schoenen.

De gehele collectie van LINKKENS wordt ontworpen in ’s Hertogenbosch door een team gepassioneerde en in het schoenenvak gelouterde mensen. Onze producten worden zo dicht mogelijk bij huis geproduceerd in Nederland, Italië en Portugal. De stijlvolle, verrassende en vernieuwende LINKKENS SNEAKERS zijn uniek in de wereld. De schoenen worden met veel toewijding en vakmanschap gemaakt, grotendeels met de hand en in kleine oplagen. De mensen in onze fabrieken hebben net zoveel passie voor unieke en kwaliteit schoenen als jij.

LINKKENS Art schoenen

De art collectie bestaat uit onze art limited edition sneakers. Binnen deze collectie komen twee werelden samen: kunst en mode. Verschillende kunstuitingen worden vertaald naar een uniek design. Deze designs combineren we met een passende sneaker.

 

Hoge kwaliteit duurzame sneakers

De materialen die wij gebruiken en toepassen worden gekenmerkt door de minimale impact die zij hebben op het milieu. Waar mogelijk zetten wij materialen in die worden gemaakt van gerecyclede plastic flessen, PET flessen. Alleen duurzaam gelooid leer dat voldoet aan de strengste Europese normen gebruiken wij voor onze schoenen. En stap voor stap gaan wij over op 100% plantaardige gelooid chroomvrij leer. Alle verfstoffen die wij gebruiken in onze sneakers zijn op waterbasis en voldoen aan de strengste OEKO-normen.

LINKKENS-sneakers voor een betere wereld

LINKKENS werkt met materialen die ooit plastic flessen zijn geweest om er zo voor te zorgen dat er minder plastic flessen in onze leefwereld en oceanen terecht komen. De levensduur van plastic wordt geoptimaliseerd door plastic zo vaak mogelijk opnieuw te gebruiken en te recyclen. Tijdens dit proces worden plastic flessen verzameld en ondergaan zij verschillende stappen. De plastic flessen worden gereinigd en samengedrukt om uiteindelijk plastic schilfers te verkrijgen. Deze snippers worden door een mechanisch proces omgezet in ruw gesponnen polyester vezels. De vezels worden vervolgens behandeld om een hoge kwaliteit garen te verkrijgen. Als afsluiting van deze verwerking wordt het gerecycleerde garen gebruikt in verschillende producten van LINKKENS.

Wat zijn PET flessen?

PET is een kostbaar goed omdat het gemaakt is van olie of aardgas. Het kan 100% gerecycled worden in verschillende producten. PET verliest geen kenmerken op een substantiële manier Het kan dus herhaaldelijk worden herwerkt tot een hoge toegevoegde waarde in verschillende producten.

Extra comfortabele binnen zool

LINKKENS sneakers hebben een extra comfortabele binnenzool die gemaakt is van een Aloë Vera extract. Dit is een antibacteriële latex foam (Texon Aloe Foam) speciaal ontwikkeld om een hoog niveau van comfort te bereiken.

Wat is texon Aloe Foam?

Texon Aloe Foam wordt vervaardigd met 100% styreen-butadieen (SBR) en is verrijkt met een extract van ALOË VERA. Deze binnenzool geeft je voeten een aangenaam en fris gevoel en is hygiënisch.

Texon Aleo foam wordt gemaakt door Texon Italia. De fabriek van Texon Italië is gevestigd in Italië in de regio Marche. De fabriek is een van de meest geavanceerde fabrieken ter wereld. Zij gebruikt milieuvriendelijke technologieën om de impact op het milieu te minimaliseren en heeft een specifieke focus op een duurzaam gebruik van energiebronnen.