Linkkens is het enige Nederlandse Art Sneaker merk waar kunst en duurzaamheid centraal staan. In 2018 zijn we gestart met het Art Sneaker concept. Wij zijn het eerste art sneaker merk uit ‘s-Hertogenbosch, de geboorteplaats van Jheronimus Bosch. Deze legendarische kunstenaar eren we dan ook op één van onze Art Sneakers. We laten ons inspireren door de ‘no BS-attitude’ van iconische retro sneakers en combineren dit met gedurfde kunstwerken en tijdloze modellen. Onze unieke sneakers zijn dé keuze voor hippe en eco-bewuste dames en heren die willen opvallen met buitengewone, kunstzinnige en tijdloze schoenen.

Natuurlijk was Jheronimus Bosch een grote inspiratie voor onze Art Sneaker collectie, met zijn fantastische illustraties hebben we in 2018 een prachtige reeks sneakers gecreëerd. Maar het gaat niet alleen om de kunst, we willen ook bijdragen aan een duurzame wereld.

Wij werken uitsluitend met materialen die zo duurzaam mogelijk worden geproduceerd, of het nu gaat om echt leer, gerecyclede varianten of vegan alternatieven. Onze sneakers bieden niet alleen een goede en comfortabele pasvorm, maar worden ook vervaardigd door vakmensen in Italië en Portugal. De gebruikte materialen zijn duurzaam en slijtvast, wat zorgt voor een prettige draagervaring.

Voor ons is het vanzelfsprekend om zoveel mogelijk duurzaam geproduceerde materialen te gebruiken in onze sneakerontwerpen. We streven naar kwaliteit en transparantie in alles wat we doen.

Wist je dat elk jaar naar schatting 20 miljard schoenen worden geproduceerd en ongeveer 300 miljoen van die schoenen belanden op de vuilnisbelt? 

De toekomst van duurzame schoenen

Het is schokkend hoe lang het duurt voordat de meeste schoenen op de vuilnisbelt zijn vergaan – wel 30 tot 80 jaar! Maar geen zorgen, wij hebben keihard gewerkt aan een duurzaam alternatief voor de flitsende sneakermarkt. En vandaag zijn we dolenthousiast om onze gloednieuwe Linkkens X Seaqual® sneakers te introduceren!

De Linkkens X Seaqual® sneakers zijn niet zomaar sneakers. Nee, ze zijn gemaakt van 100% recyclebare materialen en zijn echte gamechangers. Hoe? Nou, we hebben ze vervaardigd uit gerecyclede oceaanplastics en andere duurzame materialen. Onze sneakers zijn niet alleen goed voor de aarde, maar ze zijn ook ethisch verantwoord, helemaal traceerbaar tot aan de bron. En weet je wat nog cooler is? Ze zijn ontworpen in Nederland en met liefde gemaakt in Portugal en Italië.

Hallo, ik ben Peter Heerkens. Ik ben al een tijdje actief in de schoenenbusiness als ontwerper en ondernemer. Maar wat ik het allerliefste doe, is achter de schermen concepten bedenken en uitwerken. We werken samen met onze betrouwbare leveranciers waarmee we al tientallen jaren samenwerken om onze ideeën tot leven te brengen. En we bieden zelfs private label-opties aan voor bedrijven die hun eigen schoenenlijn willen ontwikkelen.

Mijn missie is om duurzaamheidsideeën en -mogelijkheden toe te passen in de schoenenbusiness. Er is al veel mogelijk, maar er valt nog zoveel te ontdekken en te testen. Daarom zijn we altijd op zoek naar nieuwe kansen en duurzame materialen. We willen een verschil maken, en daarom maken we Linkkens X Seaqual® schoenen – om de wereld te veranderen!

Hoe werken wij duurzaam?

Wij werken met duurzame materialen, zoals echt leder, recyclede materialen of vegan variaties. Daarnaast is kwaliteit met een goede pasvorm erg belangrijk. De schoenen worden met veel toewijding en ambacht gemaakt, grotendeels met de hand en in kleine hoeveelheden. De mensen in onze fabrieken zijn net zo gepassioneerd door unieke en kwaliteitsschoenen als jij!

  • Wij werken alleen met materialen waarvan we 100% zeker weten wat de herkomst ervan is en dat het traceerbaar is. 
  • We willen dat de materialen zoveel mogelijk duurzaam zijn geproduceerd en waar de kwaliteit van bewezen is door middel van testen bij onafhankelijke test instituten die zijn gecertificeerd.
  • Wij gebruiken verder, waar mogelijk is, zero impact leer. Dit leer wordt door een milieuvriendelijke looi proces zonder chroom of andere zware metalen geproduceerd. Een unieke innovatie die restafval, waterverbruik en CO2-uitstoot tijdens het productieproces minimaliseert.
  • Voor onze VEGAN sneakers gebruiken wij organische materialen zoals mais fibers gecombineerd met gerecycled plastic.
  • Voor onze art sneakers gebruiken we een materiaal van het Seaqual® initiatief. Dit materiaal is van hoogwaardig upcyclede plastics, opgevist uit de oceaan.
  • Wij maken onze sneakers dicht bij huis bij verschillende fabrieken in Italië en Portugal door gepassioneerde schoenmakers. Dit doen wij zo dicht mogelijk bij huis, omdat dit belangrijk is qua footprint.
  • Alle kleurstoffen die wij gebruiken zijn op waterbasis, kleurecht en kleurvast. Alle lijm stoffen zijn 100% vegan.
  • De meeste stikgaren zijn van gerecycled plastic en we zijn nu ook bezig om veters te gaan gebruiken van gerecycled katoen in zoverre dit mogelijk is.
  • Onze verpakking is van gerecyclede materialen en we proberen in zoverre dat mogelijk is om er zo weinig mogelijk van te gebruiken.