Linkkens is het enige Nederlandse Art Sneaker merk waar kunst en duurzaamheid centraal staat. In 2018 zijn we begonnen met het Art Sneaker concept. Wij zijn het eerste art sneaker merk uit ‘s-Hertogenbosch, de geboorteplaats van Jheronimus Bosch. Deze kunstenaar eren we dan ook op één van onze Art Sneakers. We zijn geïnspireerd door een ‘no BS-attitude’ van iconische retro sneakers, bedrukt met kunst en effen modellen. Onze unieke sneakers zijn het perfecte alternatief voor milieubewuste vrouwen en mannen die zichzelf durven te onderscheiden met bijzondere, kunstzinnige en tijdloze schoenen.

Het is ook zeker Jheronimus Bosch geweest die ons inspireerde met zijn fantastische illustraties om onze collectie Art Sneakers te creëren in 2018, maar het is niet alleen de kunst die ons op de been houdt, we willen bijdrage aan een duurzame wereld.

We werken met materialen die zo duurzaam mogelijk zijn geproduceerd, of het nu echt leder is, recyclede versies of vegan variaties.
Al onze sneakers hebben een goede en comfortabele pasvorm. Door vakmensen gemaakt in Italië en Portugal.
De materialen die we gebruiken voor de sneakers slijten niet snel en dragen prettig.

Voor ons is het een vanzelfsprekendheid om zoveel mogelijk duurzaam geproduceerde materialen in te zetten voor onze sneaker designs,
waarbij kwaliteit en transparantie onze uitgangspunten zijn.

Wist je dat elk jaar naar schatting 20 miljard schoenen worden geproduceerd en ongeveer 300 miljoen van die schoenen belanden op de vuilnisbelt? 

De toekomst van duurzame schoenen

De meeste schoenen die op de vuilnisbelt belanden hebben maar liefst 30 tot 80 jaar nodig om te ontbinden. We hebben hard gewerkt om een ​​duurzaam alternatief te creëren voor de bloeiende sneaker markt en we zijn verheugd om Linkkens X Seaqual® sneakers te introduceren.

De Linkkens X Seaqual® sneakers zijn duurzame sneakers gemaakt van 100% recyclebare materialen. Ze zijn gemaakt van upcycled oceaan plastics en andere duurzame materialen. Daarnaast zijn ze ethisch terug te voeren tot de bron. Onze sneakers zijn ontworpen in Nederland en worden gemaakt in Portugal en Italië.

Mijn naam is Peter Heerkens, als ontwerper en ondernemer in de schoenen business loop ik al een tijdje mee. Wat ik vooral graag doe is op de achtergrond bedenken en uitwerken van concepten. Die we zelf laten produceren bij leveranciers waar we al tientallen jaren mee werken. Als een bedrijf zelf een eigen schoenen lijn wil ontwikkelen bieden we ook private label aan. 

Mijn doel is om de ideeën en de mogelijkheden die er zijn op gebied van duurzaamheid in de schoenen business zelf te gaan toepassen. Veel is al mogelijk, maar nog niet alles is getest of het wel mogelijk is. Daarom zijn wij zelf ook altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden voor duurzame materialen.  Dat is waarom wij hier het verschil mee willen maken en waarom we Linkkens X Seaqual® schoenen maken, die zullen verandering in de wereld brengen!

peter heerkens

Hoe werken wij duurzaam?

Wij werken met duurzame materialen, zoals echt leder, recyclede materialen of vegan variaties. Daarnaast is kwaliteit met een goede pasvorm erg belangrijk. De schoenen worden met veel toewijding en ambacht gemaakt, grotendeels met de hand en in kleine hoeveelheden. De mensen in onze fabrieken zijn net zo gepassioneerd door unieke en kwaliteitsschoenen als jij!

  • Wij werken alleen met materialen waarvan we 100% zeker weten wat de herkomst ervan is en dat het traceerbaar is. 
  • We willen dat de materialen zoveel mogelijk duurzaam zijn geproduceerd en waar de kwaliteit van bewezen is door middel van testen bij onafhankelijke test instituten die zijn gecertificeerd.
  • Wij gebruiken verder, waar mogelijk is, zero impact leer. Dit leer wordt door een milieuvriendelijke looi proces zonder chroom of andere zware metalen geproduceerd. Een unieke innovatie die restafval, waterverbruik en CO2-uitstoot tijdens het productieproces minimaliseert.
  • Voor onze VEGAN sneakers gebruiken wij organische materialen zoals mais fibers gecombineerd met gerecycled plastic.
  • Voor onze art sneakers gebruiken we een materiaal van het Seaqual® initiatief. Dit materiaal is van hoogwaardig upcyclede plastics, opgevist uit de oceaan.
  • Wij maken onze sneakers dicht bij huis bij verschillende fabrieken in Italië en Portugal door gepassioneerde schoenmakers. Dit doen wij zo dicht mogelijk bij huis, omdat dit belangrijk is qua footprint.
  • Alle kleurstoffen die wij gebruiken zijn op waterbasis, kleurecht en kleurvast. Alle lijm stoffen zijn 100% vegan.
  • De meeste stikgaren zijn van gerecycled plastic en we zijn nu ook bezig om veters te gaan gebruiken van gerecycled katoen in zoverre dit mogelijk is.
  • Onze verpakking is van gerecyclede materialen en we proberen in zoverre dat mogelijk is om er zo weinig mogelijk van te gebruiken.