sneaker met skyline van brabant

Een unieke sneaker met de Brabantse skyline

Samen met ontwerpster Wanda van Riet uit Den Bosch zijn we een super toffe samenwerking aangegaan! Wanda heeft eerder in opdracht voor Noord-Brabant een skyline ontworpen met herkenbare Brabantse gebouwen. De skyline straalt de trots uit die wij hebben voor Brabant. We vonden dit een super gaaf idee om te gebruiken voor op een sneaker.

Wanda heeft haar skyline al vaker voorbij zien komen zoals in een nep tattoo, aan de muur bij mensen thuis en zelf wilt ze het nog op een sjaal maken. Maar als ontwerp op een sneaker zag ze niet aankomen. Toen wij de Brabantse skyline van Wanda zagen op internet dachten we gelijk: “hier moeten we iets mee doen!”. Het is uniek en erg onderscheidend. En zeker als je een echte Brabant liefhebber bent zijn deze sneakers een must om te hebben in je schoenenkast.

De sneaker is wit en de skyline is in dunne rode lijnen. Daardoor is de sneaker ook goed te combineren. De skyline valt goed op, maar wel op een subtiele manier. In de skyline kun je de volgende 12 herkenbare Brabantse gebouwen vinden:

1. Het station van Tilburg
2. Het Evoluon gebouw in Eindhoven
3. Het Armada complex in het Paleiskwartier van Den-Bosch
4. De vuurtoren in het Valkenbergpark in Breda
5. Het futuristische bouwwerk ‘Blob’ in Eindhoven
6. De Efteling in Kaatsheuvel
7. De Sint-Janskathedraal in Den-Bosch
8. De giraffe van Safaripark Beekse Bergen
9. De Koepel in Breda
10. Het Provinciehuis langs de A2
11. Het Spoorpark in Tilburg
12. Het Van Gogh Kerkje in Nuenen

Elk gebouw heeft zijn eigen verhaal en het zijn herkenbare gebouwen in Brabant en representeren de verschillende steden. Den Bosch wordt het meest gepresenteerd omdat dit de provinciehoofdstad is van Brabant. De Sint-Jan, de Armada’s in het Paleiskwartier en het Provinciehuis staan allemaal op de skyline. Volgens Wanda mochten deze herkenbare gebouwen absoluut niet ontbreken in de skyline.

We vinden het tof dat wij onze Brabantse trots kunnen laten zien met deze unieke sneakers. We werken altijd al graag met kunstenaars samen en dit is natuurlijk fantastisch om op deze manier een sneaker te maken. De sneakers worden gemaakt in Portugal vanaf maat 36 t/m 46 in kleine oplage. Maak dus alvast een pre-order want de eerste pre-order productie was binnen no-time al uitverkocht! Bij het maken van de sneakers letten we ook op milieuvriendelijkheid en duurzaamheid.

De sneaker is gemaakt van chroomvrij gelooid leder aan de buitenkant, maar ook de voering is hiervan gemaakt. Deze leersoort heeft een veel mindere belasting tijdens het productieproces voor het milieu en is ook nog eens veel beter voor je voeten. De sneaker heeft een heerlijke pasvorm en is zowel geschikt voor mannen als vrouwen. Doordat we de sneakers in kleine oplages laten maken voorkomen we ook overproductie.

Wil jij met deze unieke sneakers je trots voor Brabant laten zien en een eyecatcher hebben voor je outfit? Maak dan nu een pre-order met de kortingscode ‘linkkens10’ en ontvang 10% korting op je bestelling. We verwachten dat de sneakers in augustus binnen zullen komen! Maak je pre-order via: https://linkkens.com/product/linkkens-brabant-skyline/