Linkkens Vegan unisex sneaker white

De vegan sneaker lijn van linkkens

DE VEGAN LIJN VAN LINKKENS ART SNEAKERS.

Het stoffen gedeelte van de Linkkens Art sneakers is gemaakt van gerecycled Oceaan plastics van het Seaqual® initiatief.

Linkkens art sneakers werkt samen met het SEAQUAL® INITIATIVE en ondersteunt de wereldwijde strijd tegen de vervuiling van de oceanen door producten te verkopen die zijn gemaakt van gerecycled plastic uit de zee. Door producten van SEAQUAL® YARN te kopen, levert ook u een actieve bijdrage aan het opruimen van de oceanen. Want voor elke kilo gerecycled garen wordt ongeveer 1 kilo afval uit de oceanen gehaald. Linkkens Art sneakers biedt al tal van producten aan die gemaakt zijn van 100% SEAQUAL® YARN.Het begint allemaal met lokale vissers, lokale milieu allianties en andere particuliere actoren. Ze verzamelen al het afval dat ze vinden in de oceanen, stranden en riviermondingen. Want dat is een motto van het SEAQUAL INITIATIVE: “We zoeken geen materialen om te recyclen, we recyclen de materialen die we vinden.” De verschillende soorten materiaal worden zorgvuldig gesorteerd door partners van het SEAQUAL INITIATIVE en ingevoerd in de recyclingcyclus. Een nieuwe en duurzame grondstof, upcycled marine plastic, wordt gemaakt van het PET-plastic deel van het totale afvalvolume. Blijkbaar nutteloos plastic afval krijgt een zinvolle bestemming.

De onderste laag van deze Linkkens sneakers zijn gemaakt van onMicro®. Dit is een microvezel welke waterafstotende en ademende eigenschappen heeft. Het reproduceert de eigenschappen van natuurlijk rundleder in een microvezel. Het is wasbaar, lichtgewicht, antibacterieel, en milieuvriendelijk geproduceerd.

  • Water afstotend.
  • Ademend.
  • Antibacterieel
  • Milieu vriendelijk
  • Productiesysteem vrij van CO2.

De voering van deze sneakers is van het materiaal onSteam®. Dit is een nieuwe microvezel, die aanvoelt als huid, 100% ademend en met een absorptievermogen van 8 keer zijn eigen gewicht in water. Perfect als binnen voering van schoenen.

  • 100% ademend.
  • Milieu vriendelijk
  • Productiesysteem vrij van CO2.
  • Antibacterieel

Linkkens Vegan unisex sneaker white Vegan sneakers navy by linkkens made from recycled ocean plastics vergan sneaker