Chroom vrij gelooid leer voor onze collectie sneakers

Vanaf de zomercollectie van 2021 gaan wij voor de Linkkens Art Sneakers verschillende modellen aanbieden in natuurlijk en volledig chroomvrij gelooid leder ook voor het bovenmateriaal. Voor de voering van al onze sneakers gebruiken wij al chroom vrij gelooid leder. Onderstaand een uitleg wat ‘chroom gelooid leder’ betekend en wat de voordelen zijn voor de consument en milieu bij het gebruik van ‘chroom vrij gelooid leder’.

Wij zullen duidelijk in de artikel omschrijvingen aangeven welke modellen reeds helemaal zijn gemaakt van chroom vrij gelooid leder. Mocht je vragen hebben dan kun je altijd ons een mail sturen naarinfo@linkkens.com.

Looiproces

Voor het looiproces kunnen natuurlijke of chemische looistoffen gebruikt worden. Natuurlijk looien zorgt voor een levendige uitstraling van het leer. Dit proces wordt al vanaf circa 5000 jaar voor Christus gebruikt, maar duurt over het algemeen lang. Tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van het chemisch looien, met name het looien met behulp van chroomzouten. Dit zorgt voor een sneller proces. Ook worden verschillende looi methodes gecombineerd om de gewenste eigenschappen te verkrijgen voor het eindproduct.

Chromaatallergie

Chromaten komen overal voor: in aarde, in water, in planten, in het voedsel en zelfs in je eigen lichaam. Minimale hoeveelheden, bijvoorbeeld in het voedsel, spelen geen rol bij chromaatallergie. Wanneer chromaat niet uit een voorwerp vrijkomt geeft het ook geen problemen. Pas wanneer chromaat door bijvoorbeeld zweten vrijkomt kan het problemen geven bij mensen die er allergischvoor zijn.Leer is meestal met chromaat gelooid. Daarom kan het dragen van leren schoenen eenallergischereactieveroorzaken. Vaak ontstaan deze klachtenvooral inde zomer (zweten!). Echter ook het zitten op een leren bank of het dragen van leren kleding ka neczeem op de achterzijde van de bovenbenen veroorzaken bij mensen met een chromaatallergie.

De oplossingChroom vrij gelooid leder.

  • Milieuvriendelijk
  • Goede biologische afbreekbaarheid
  • pH-waardedie onze huid respecteert
  • Laag risico op contactdermatitis
  • Natuurlijke en heldere kleuren

Het leer wat wij gebruiken voor onze sneakers wordt geproduceerd met behulp van ‘Wet-White’looitechnologie zonder gebruik te maken van chroom en andere zware-metalen die schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu. Dit looi proces voorkomt huidallergieën en heeft eenpH-waarde die erg lijkt op die van onze huid. Dit leder heeft ook een uitstekende biologische afbreekbaarheid in vergelijking metchroomge looidleer