Leren sneakers chroom vrij gelooid leer

leren sneakers

Unieke en duurzame sneakers speciaal voor jou. Onze najaarscollectie 2018 en de voorjaarscollectie 2019 bestaat onder andere uit een kleine collectie dames en heren leren sneakers gemaakt van natuurlijk en volledig chroom vrij gelooid leder.

Wat betekent “chroom vrij gelooid leder” eigenlijk?
Chroom vrij gelooid leder, duurzaam voor jou en duurzaam voor onze wereld.
Het looien van leer is de werkwijze om van de huid van een dier leer te maken voor schoenen. Dit heet ook wel het looiproces. Tijdens dit proces kunnen natuurlijke of chemische looistoffen gebruikt worden. Het natuurlijk looien van leer wordt al gedaan vanaf circa 5.000 jaar voor Christus. Het is een proces dat lang duurt maar geeft het leer een levendige uitstraling. Tegenwoordig wordt leer gelooid door middel van een chemisch looiproces waarbij vaak gebruik wordt gemaakt van chroomzouten. Dit looiproces is veel sneller.

Chromaten komen overal om ons heen voor: in de aarde, in het water, in planten, in ons voedsel en ook in ons eigen lichaam. Kleine hoeveelheden chromaat zijn niet gevaarlijk en spelen (g)een rol bij mensen die een chromaatallergie hebben. Maar wanneer een chromaat vrijkomt, bijvoorbeeld wanneer je schoenen draagt van leer dat chemisch gelooid is, kan dit wel problemen geven bij mensen die allergisch zijn voor chromaat.
De meeste schoenen worden gemaakt van leer dat met chromaat gelooid is en kunnen een allergische reactie veroorzaken. Vaak hebben mensen met een chromaatallergie klachten in de zomer, de periode dat we vaak zweten.

LINKKENS gebruikt leer dat gemaakt wordt met behulp van de “Wet-White” looitechnologie. Dit is een proces waarbij geen gebruik wordt gemaakt van chroom en andere zware metalen die schadelijk zijn voor onze gezondheid en onze wereld. Deze manier van leer looien voorkomt huidallergieën en heeft een PH-waarde die lijkt op onze eigen huid. Het leer is biologisch afbreekbaar in tegenstelling tot chroomgelooid leer.

Alle voordelen van chroom vrij gelooid leer nog even op een rijtje:
• Milieuvriendelijk
• Goede biologische afbreekbaarheid
• PH- waarde die onze huid respecteert
• Laag risico op contactdermatitis
• Natuurlijke en heldere kleuren

Heb je een chroomallergie of wil jij sneakers dragen die duurzaam zijn voor onze wereld? Bekijk dan in het najaar 2018 en het voorjaar 2019 onze collectie unieke sneakers gemaakt van chroom vrij gelooid leer!

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}